Muziek kun je schilderen

150.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorieën: , Product ID: 4551
Doelgroep(en): Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Aanbieder: Leskwartier
Aantal lessen: Voorbereidende les door de groepsleerkracht en één workshop
Aantal workshopleiders: 2
Hoeveelheid deelnemers: 33 maximaal
Locatie: Eigen lokaal met digibord
Duur: 45 minuten
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 54, Kerndoel 55
Bijzonderheden: Deze workshop, waarin we met toegankelijke middelen werken naar een geweldig resultaat, wordt begeleid door twee docenten van Leskwartier, Siebrig van Heel en Annekarien van der Vossen. De groepsleerkracht geeft actieve ondersteuning tijdens de workshop.

Beschrijving

Oriënteren:
De leerlingen oriënteren zich voor de workshop in de klas onder begeleiding van de groepsleerkracht op de workshop. Leskwartier levert hiervoor een voorbereidende les met video met een opdracht. Vragen die onder andere aan bod komen zijn: Wat stel je jezelf voor bij de titel van deze workshop? Wat denk je dat een muzikaal verhaal is? Heb je al wel eens geschilderd op muziek of een verhaal geschilderd?

Onderzoeken:
We onderzoeken samen met de leerlingen wat een muzikaal verhaal is en hoe je een muzikaal verhaal om zou kunnen zetten naar een schilderij (met behulp van een werkblad). We delen deze informatie met elkaar na de oefening zodat iedereen van elkaar kan leren/elkaar kan inspireren.

Uitvoeren:
We gaan samen aan de slag, de leerlingen maken hun eigen schilderij naar aanleiding van een muzikaal luisterverhaal. Er ontstaan allerlei zeer verschillende schilderijen. Tijdens deze workshop gaat het vooral om het ontdekken en onderzoeken van het plezier in het schilderen. Er worden geen speciale technieken aangereikt, de leerling leert te schilderen vanuit zijn eigen creativiteit. De docenten begeleiden de leerlingen tijdens het schilderen in dit proces.

Evalueren:
Aan het eind van de workshop bespreken we de workshop en het eindresultaat na met de leerlingen.

Aansluiting op het lesprogramma:
Dit is een workshop kunstzinnige oriëntatie (muziek en kunst) en ondersteunt de leerlingen in concentreren, luisteren en vertalen (naar beeld) en gebruik/ontwikkelen van creativiteit.

 

Extra informatie

Doelgroep

, , ,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Locatie

Duur

Creatief proces

, , ,

Kerndoelen

,