Voorstelling – Geitje bij

175.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorieën: , Tag: Product ID: 4565
Doelgroep(en): Groep 1, Groep 2, Peuters
Aanbieder: Leskwartier
Aantal lessen: Voorbereidende les door de groepsleerkracht en één workshop
Aantal workshopleiders: 2
Hoeveelheid deelnemers: 33 maximaal
Locatie: Plek om voorstelling te geven
Duur: 45 minuten
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 54, Kerndoel 55
Bijzonderheden: Deze voorstelling wordt gegeven door twee docenten van Leskwartier, Siebrig van Heel en Annekarien van der Vossen. De groepsleerkracht geeft actieve ondersteuning tijdens de voorstelling.

Beschrijving

Oriënteren:
De leerlingen oriënteren zich voor de workshop in de klas onder begeleiding van de groepsleerkracht op het verhaal. Vragen die onder andere aan bod komen zijn: Waar gaat het verhaal over? Wie komen er voor in het verhaal? Ben je zelf weleens op een kinderboerderij geweest? Kun je daar iets over vertellen?

Onderzoeken:
De leerlingen onderzoeken de verschillende geluiden van de dieren van de kinderboerderij en hun bewegingen. Welk geluid en welke beweging hoort bij wie?

Uitvoeren:
Door mee te doen met de spelletjes in de voorstelling ervaren de leerlingen over de kinderboerderij en de verschillende dieren die je op een kinderboerderij tegen kunt komen.

Evalueren:
Aan het eind van de voorstelling evalueren we met de leerlingen hun ervaringen door middel van leeftijdsgebonden vragen.

Aansluiting op het lesprogramma:
Dit is een kleutervoorstelling die valt binnen kunstzinnige oriëntatie. Deze activiteit ondersteunt de leerlingen in het samenwerken, concentreren en gebruik/ontwikkelen van creativiteit.

 

Extra informatie

Doelgroep

, ,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Locatie

Duur

Creatief proces

, , ,

Kerndoelen

,