Slag om Grolle – Gastles op school

50.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorieën: , Tag: Product ID: 5007
Doelgroep(en): Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Aanbieder: Gerard en Tineke van Huet i.s.m. de werkgroep educatie van de Slag om Grolle
Aantal lessen: 1
Aantal workshopleiders: 2
Hoeveelheid deelnemers: 32
Locatie: Eigen lokaal en bezoek aan het evenement Slag om Grolle (op eigen gelegenheid)
Duur: Eén gastles (20 tot 60 minuten) en bezoek aan Slag om Grolle (op eigen gelegenheid) op 25 oktober 2024
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 56
Bijzonderheden: De duur van de gastles wordt aangepast aan de groep van ongeveer 20 minuten bij kleuters tot 60 minuten bij groepen 7 en 8. Bij meerder groepen op één dag zijn de kosten €10,- per groep extra.

Beschrijving

Twee educatievrijwilligers komen op school een gastles verzorgen om de kinderen mee te nemen in het leven in Groenlo/deze regio in de Tachtigjarige Oorlog.
Ze komen in historische kleding en nemen wat historische voorwerpen mee. De gastles is een goede voorbereiding op het bezoeken van het evenement ‘De Slag om Grolle’ op vrijdag 25 oktober 2024.

Een bezoek aan het evenement Slag om Grolle is op eigen gelegenheid op 25 oktober 2024. Deze dag wordt naar eigen inzicht ingericht; je kunt hier de hele ochtend besteden.
Als je met de klas het evenement bezoekt, moet je wel een kaartje kopen voor de begeleidende volwassenen á €6,90 per persoon.
De kaartjes voor de kinderen in jouw groep worden via de gastdocenten verstrekt.

Er zijn beperkte data beschikbaar voor de gastles. Je kunt een gastles aanvragen op: 24, 26, 27 september en 1, 3, 4,  8, 10,  11, 15, 17, 18 en 22 oktober. Geef aan voor welke groepen je de gastles wil plannen.

De leerlingen in de klas krijgen een gratis toegangsbandje voor het bezoeken van het evenement op vrijdag. Dit bandje is het hele weekend geldig.
Dus kinderen kunnen ook op zaterdag en zondag met ouders of grootouders het evenement nog extra bezoeken (met dank aan sponsoren en de Slag om Grolle).

Extra informatie

Doelgroep

, , , , , , ,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Creatief proces

, ,

Kerndoelen