Improviseren kun je leren Workshop

150.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorieën: , Product ID: 3822
Doelgroep(en): Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Aanbieder: Leskwartier
Aantal lessen: Voorbereidende les door de groepsleerkracht en één workshop
Aantal workshopleiders: 2
Hoeveelheid deelnemers: 33 maximaal
Locatie: Eigen lokaal met digibord
Duur: 45 minuten
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 54, Kerndoel 55
Bijzonderheden: Deze workshop, waarin we met toegankelijke middelen werken naar een geweldig resultaat, wordt begeleid door twee docenten van Leskwartier, Siebrig van Heel en Annekarien van der Vossen. De groepsleerkracht geeft actieve ondersteuning tijdens de workshop.

Beschrijving

Oriënteren:
De leerlingen oriënteren zich voor de workshop in de klas onder begeleiding van de groepsleerkracht op het begrip improviseren. Leskwartier levert hiervoor een voorbereidende les met opdrachten. Vragen die onder andere aan bod komen zijn: Wat betekent improviseren? Hoe kun je improviseren toepassen in bijvoorbeeld muziek of theater? Kun je voorbeelden vinden van professionele artiesten die improvisatie als werkvorm gebruiken? Op welke gebieden kun je nog meer improviseren? Wat heb je nodig om te kunnen improviseren (materialen, kwaliteiten in jezelf)?

Onderzoeken:
De leerlingen onderzoeken de verschillende mogelijkheden van het improviseren door middel van speelse oefeningen op het gebied van drama en muziek tijdens de workshop.

Uitvoeren:
De leerlingen maken hun eigen improvisaties en voeren deze uit voor en met elkaar. Leskwartier bied hier diverse werkvormen voor aan tijdens de workshop waardoor de leerlingen oefenen in het optimaal inzetten van hun fantasie en creativiteit.

Evalueren:
Aan het eind van de workshop bespreken we de workshop en het eindresultaat na met de leerlingen.

Aansluiting op het lesprogramma:
Dit is een workshop kunstzinnige oriëntatie (muziek en drama) en ondersteunt de leerlingen in het samenwerken, trainen van sociale-en emotionele vaardigheden en gebruik/ontwikkelen van creativiteit.

 

Extra informatie

Doelgroep

, ,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Locatie

Duur

Creatief proces

, , ,

Kerndoelen

,