Papieranimatie

185.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorie: Product ID: 4817
Doelgroep(en): Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Aanbieder: Patrick Ros
Aantal lessen: 1
Aantal workshopleiders: 1
Hoeveelheid deelnemers: 30 maximaal
Locatie: Klaslokaal
Duur: 90 minuten
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 54, Kerndoel 55

Beschrijving

De opzet is zo dat er een fotocamera op statief staat opgesteld boven de de scène. Eerst worden wat voorbeelden getoond, en de techniek uitgelegd. Daarna wordt in een groepje van 3-4 kinderen het scenario gemaakt. De sleutelscènes kunnen op een vel genoteerd worden. Als op een plaatje het poppetje links staat en op een volgende rechts, dan beweegt het poppetje in een aantal stappen van links naar rechts, bijvoorbeeld.

Dan worden taken verdeeld: de achtergrond is een gekeurd vel A2 met daarop bijvoorbeeld uitgeknipte bomen; een weg; water; huizen, enzovoort. De acteurs zijn uitgeknipte mensfiguren of dieren; deze bewegen over de achtergrond die vast aan de tafel wordt geplakt met tape.

Alleen de acteurs bewegen in kleine stapje, in een vooraf in het scenario bepaalde richting. ook tijdens het maken van de foto’s zijn er taken, maar die worden afgewisseld. de fotograaf, de acteurs en de regisseur.

De les eindigt met het gezamenlijk bekijken van het eindresultaat. Deze worden ook in de les met WeTransfer naar de school gestuurd, om later nog eens te bekijken en bespreken.

Extra informatie

Doelgroep

, , , ,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Locatie

Duur

Creatief proces

, , ,

Kerndoelen

,