Kunst in de Kinderschoenen

Kunst in de Kinderschoenen in Ruurlo | De expositie van Kunst in de Kinderschoenen met als thema naïeve kunst werd vrijdag 25 november onder grote belangstelling geopend in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo. Een groep leerlingen van de Kerst Zwart school verzorgde een voorstelling en aansluitend werd de expositie met of zonder quizvragen bekeken. 

Vrijwilligers

Twintig enthousiaste vrijwilligers van de KunstKring gaven dit jaar vorm aan het thema naïeve kunst voor alle groep 7 leerlingen van de Ruurlose basisscholen. Dit thema werd gekozen omdat het belangrijk is dat kinderen net als in naïeve kunst vrij zijn om hun eigen verhaal te vertellen en hun fantasie de vrije loop te laten.

De vrijwilligers die de kinderen begeleiden hebben een achtergrond als docent in een beeldend vak, zijn kunstenaar, of hebben affiniteit met kunst. De missie van de vrijwilligers is om kinderen op een onbevangen manier kennis te laten maken met kunst. Ze te laten zien en ervaren dat ‘kunst’ niet moeilijk of ver weg is, maar leuk en uitdagend. Dat kunstenaars vaak net even anders denken en daardoor mooie en onverwachte dingen creëren. En dat kinderen zelf ook mooie en onverwachte dingen kunnen maken.

Expositie

Culturije zorgde voor een lesbrief voor de leerkrachten. Daarnaast kwamen de leerlingen naar het Kulturhus om in kleine groepen te kleien, schilderen, linoleumsneden te maken en te werken met herbruikbaar en natuurlijk materiaal. De expositie is tot en met 15 december 2022 op werkdagen te bekijken, van 9.00 tot 17.00 uur, in het Kulturhus in Ruurlo. De toegang is gratis.