Fototentoonstelling Mantelzorg

Fototentoonstelling in het thema mantelzorg | Samen met het knooppunt Mantelzorg van de gemeente Berkelland hebben we een fototentoonstelling tot stand gebracht. Fotografe Anja Onstenk maakte in verschillende gezinnen foto’s van de meest normale momenten op de dag om mantelzorg in beeld te brengen. Het zijn juist de kleine momenten die zo sprekend zijn.

Buitenexpositie

In verband met de coronaregels werd het een buitenexpositie. Vier weken lang stond de tentoonstelling, gedrukt op doeken, in een steigerbuizen frame, bij het gemeentehuis in Borculo. Daarna was de expositie vier weken te zien bij Natuurpark Kronenkamp in Neede. Op de Maat in Eibergen stond de tentoonstelling de maand januari 2022 en als laatste stop waren de foto’s vier weken te zien in Ruurlo. Werkbedrijf Parlijn maakte te steigerbuizen constructie en zorgde voor de tussentijdse verplaatsingen. 

Dankbaar

We zijn de gezinnen die mee hebben willen werken aan dit project erg dankbaar. We hopen dat mantelzorgers, buren, werkgevers nog meer beeld krijgen van dit thema en het gesprek met elkaar aangaan over de ondersteuning die een mantelzorger zelf nodig heeft. De kunstdiscipline fotografie was hierin een mooi middel om dit maatschappelijke thema onder de aandacht te brengen.