Verhalen uit de Griekse mythologie

100.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorie: Tag: Product ID: 5006
Doelgroep(en): Groep 6, Groep 7, Groep 8
Aanbieder: Gery Groot Zwaaftink
Aantal lessen: 1
Aantal workshopleiders: 1
Hoeveelheid deelnemers: 30
Locatie: Eigen lokaal
Duur: 45 minuten
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 55

Beschrijving

De Griekse mythologie kent vele prachtige verhalen. Het zijn verhalen over goden, halfgoden en het contact tussen goden en mensen. De Griekse mythologie gaf de oude Grieken verklaringen voor het ontstaan van de wereld.
Gery heeft in zijn repertoire drie van deze mooie vertellingen namelijk Perseus en Medusa, Daedalus en Icarus en natuurlijk de avonturen van Odysseus.

In ‘Perseus en Medusa’ gaat de jonge halfgod Perseus op zoek naar het monster Medusa om het leven van zijn moeder te redden. Hij wordt daarbij geholpen door de goden: Zeus, Athene en Hermes. Kunnen blikken doden?
Jazeker! Althans volgens de verhalen. De blik van Medusa versteende je ter plekke. Een gevaarlijke klus dus.

In ‘Daedalus en Icarus’ gaat de genie en uitvinder Daedalus op reis met zijn zoontje Icarus. Hij komt terecht op Kreta waar hij het labyrint voor de Minotaurus ontwerpt.
Uiteindelijk vliegen zij weg van het eiland om zo te ontkomen aan de wrede koning Minos. Maar dan blijken hoogvliegers doodvliegers zijn.

In ‘Odysseus’ gaat de koning van Ithaka op reis om te vechten tegen Troje. Door zijn list ‘ Het Paard van Troje’ weten de Grieken na 10 jaar deze stad te veroveren.
Maar Odysseus ontstemt de Goden daardoor kan hij niet naar zijn geliefde eiland, vrouw en kind terugkeren. Na 10 jaar en veel avonturen weet hij Ithaka te bereiken.

Extra informatie

Doelgroep

, ,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Locatie

Duur

Creatief proces

, ,

Kerndoelen