Theater of dans workshops

350.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorieën: , Tag: Product ID: 4588
Doelgroep(en): Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Aanbieder: Danthé Danstheater
Aantal lessen: 4 lessen voor één groep
Aantal workshopleiders: 1
Hoeveelheid deelnemers: 35 maximaal
Locatie: Klaslokaal, speellokaal of gymzaal
Duur: 45 tot 60 minuten per les
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 54, Kerndoel 55
Bijzonderheden: De theater of dans workshops worden in de school gegeven zoals een speelzaal, gymzaal, of eigen klaslokaal. De lessen worden gegeven door een vakdocent met begeleiding van de leerkracht. Naast de workshops is er een digitale lesbrief. Minimale afname zijn vier workshops theater voor één groep; voor dans zijn dit twee workshops per groep (kosten in overleg). De prijs is per groep en inclusief (theater)benodigdheden en digitale lesbrief.

Beschrijving

Binnen de workshops maken de leerlingen kennis met de discipline theater of dans en werken aan doelen als:
• Spelplezier
• Uiten van emoties
• Rollenspel
• Groot durven spelen
• Kennismaken met een bepaalde dansstijl
• Bewegen op muziek
• Versterken van expressie
• Uit je comfortzone stappen

Hiermee worden sociale vaardigheden getraind, ontwikkelen van creativiteit en het vergroten van het zelfvertrouwen. Verschillende drama opdrachten komen aan bod waarin op een interactieve en laagdrempelige manier kinderen worden uitgedaagd om zichzelf te durven laten zien in spel of dans. Aan het einde van de lessenserie worden de scenes of de choreografie gepresenteerd.

De leerkracht neemt op een actieve manier deel aan de lessen. De leerkracht ontvangt een lesbrief met het theater of dans aanbod wat hij/zij later nog kan herhalen. Tot slot is er een nabespreking tussen de leerkracht en vakdocent waarin het theater of dans aanbod wordt besproken, observaties worden gedeeld en vragen worden gesteld. Minimale afname zijn vier workshops voor theater om zo een veilige en plezierige lessfeer te bieden. De minimale afname zijn twee workshops voor dans om de danstechniek aan te kunnen leren en toe te kunnen werken naar een choreografie. De lessen zijn uit te bereiden naar wens en behoefte van de school.

Extra informatie

Doelgroep

, , , , , , ,

Aanbieder

Aantal lessen

Hoeveelheid deelnemers

Duur

Creatief proces

, , ,

Kerndoelen

,