Reclamefilmpje voor je school

175.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorie: Product ID: 3956
Doelgroep(en): Groep 7, Groep 8
Aanbieder: Patrick Ros
Aantal lessen: 1
Aantal workshopleiders: 1
Hoeveelheid deelnemers: 30 maximaal
Locatie: Klaslokaal
Duur: 120 minuten
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 54, Kerndoel 55

Beschrijving

Kinderen zijn tegenwoordig meer dan ooit voortdurend en alom omgeven door reclameboodschappen in de vorm van bewegend beeld. Deze workshop is bedoeld om inzicht te krijgen in de achterliggende mechanismen van reclame door zelf een filmpje te maken. Aan de hand van een aantal voorbeeldfilmpjes worden begrippen als doelgroep, aandacht en boodschap benoemd. Ook de filmische aspecten van een commercial komen aan de orde; bv. het aantal shots, de camerastandpunten, de muziek en de (na)kleuring van de beelden.De opdracht voor de leerlingen is om een filmpje van maximaal één minuut te maken voor de eigen school. Er dient gezocht te worden naar die dingen die de school, ook voor ouders, uniek maken.

In de opdracht maakt elk groepje van 4 à 5 leerlingen één filmpje. Alle leerlingen acteren en filmen. Per groep is er een camera met filmfunctie beschikbaar.
Er wordt gewerkt met een scenario: in tekeningen of in tekst komt te staan wat in beeld komt en hoe lang. Afwisseling ontstaat door gebruik te maken van totaal-, medium-, close-up-, lange – en korte shots naast drukke en rustige beelden.
Bij het filmen in en om de school is respect voor anderen belangrijk, zowel voor groepsgenoten, andere groepjes, als de andere leerlingen en leerkrachten in het gebouw.
Aan het eind van de les worden alle films vertoond en besproken. De beelden blijven op geheugenstick achter op school (geen YouTube-voorbeeld i.v.m. privacy).

Extra informatie

Doelgroep

,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Locatie

Duur

Creatief proces

, , ,

Kerndoelen

,