Mijn Achterhoek

375.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorie: Product ID: 3954
Doelgroep(en): Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Array
Aanbieder: Patrick Ros
Aantal lessen: 3
Aantal workshopleiders: 1
Hoeveelheid deelnemers: 30 maximaal
Locatie: Klaslokaal
Duur: 120 minuten
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 54, Kerndoel 55, Kerndoel 56, Array

Beschrijving

De eerste les wordt besteed aan het maken van het verhaal, met als inspiratie “de Aardappeleters” van Van Gogh. Punt is de nietigheid van de mens t.o.v. het immense landschap, maar ook zijn afhankelijkheid daarvan. Elk groepje van 4 à 5 leerlingen maakt van een verhaal uit de streek een kort script.
Dat gaat in de vorm van een sage: een overgeleverd volksverhaal met een historische kern, plaatsen tijdgebonden inhoud, op realistische manier verteld. Het script is een vel met 20 hokjes met wat ruimte eronder kan het verloop van het verhaal worden vastgelegd.
Het tweede deel van de les wordt gevuld met het animeren van je eigen naam. Iedere leerling heeft15 foto’s om iets leuks met zijn naam te doen. Hiervoor wordt uitsluitend (droog) organisch materiaal gebruikt, op een telkens andere achtergrond van A3 gekleurd papier.

In de tweede les wordt eerst zo nodig het verhaal geperfectioneerd aangepast aan de inmiddels ervaren techniek van het animeren. Daarna gaan we klein organisch materiaal zoals grassen, planten en struiken gebruiken om de achtergrond voor het verhaal te maken. Je maakt dus met het landschap je landschap. Zwiepende bomen in de wind maak je door takjes heen en weer te bewegen, mist door in een laagje zand witte plekken te maken, etc.… Om het verhaal en de personages goed te kunnen onderscheiden worden die van gekleurd papier gemaakt. Taken worden verdeeld, en dan kan als alle onderdelen klaar zijn de animatie gemaakt. Elke groep maakt met ongeveer 150 foto’s zijn verhaal.

In de derde les worden de inmiddels gemonteerde filmpjes (namen, gevolgd door het verhaal) van geluid voorzien. Alle geluid wordt in één keer opgenomen, je kan je eigen naam zeggen of gezamenlijk. Iemand doet de achtergrondgeluiden, effecten of één of een aantal personages of dieren. Afgesloten wordt met het gezamenlijk bekijken/benoemen van de gemaakte animaties.

Extra informatie

Doelgroep

, ,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Locatie

Duur

Creatief proces

, , ,

Kerndoelen

, ,