Kleuter Dans Workshop

75.00

(prijs is exclusief reiskosten)
Categorie: Product ID: 3826
Doelgroep(en): Groep 1, Groep 2
Aanbieder: Leskwartier
Aantal lessen: Voorbereidende les door de groepsleerkracht en één workshop
Aantal workshopleiders: 1
Hoeveelheid deelnemers: 33 maximaal
Locatie: Speellokaal of gymzaal
Duur: 45 minuten
Creatief proces: Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren
Kerndoelen: Kerndoel 54, Kerndoel 55, Kerndoel 56
Bijzonderheden: Deze workshop wordt begeleid een docent van Leskwartier, Annekarien van der Vossen. De groepsleerkracht geeft actieve ondersteuning tijdens de workshop. Om de leerlingen voldoende ruimte te bieden om te bewegen wordt deze workshop gegeven in het speellokaal.

Beschrijving

Oriënteren:
De leerlingen oriënteren zich voor de workshop in de klas onder begeleiding van de groepsleerkracht op het begrip dans. Leskwartier levert hiervoor een voorbereidende les met opdrachten. Vragen die onder andere aan bod komen zijn: Wat is een workshop? Wat denken jullie dat we gaan doen in een workshop kleuterdans? Dans je wel eens en vind je dat leuk?

Onderzoeken:
De leerlingen onderzoeken de verschillende mogelijkheden van het bewegen op muziek door middel van speelse oefeningen tijdens de workshop.

Uitvoeren:
De leerlingen oefenen samen het bewegen op muziek in deze workshop vol speelse, laagdrempelige oefeningen met ruimte voor eigen fantasie en expressie. Muziek, beleving, spel en plezier staan daarbij centraal.. Leskwartier bied hier diverse werkvormen voor aan tijdens de workshop waardoor de leerlingen oefenen in het optimaal inzetten van hun fantasie en creativiteit.

Evalueren:
Aan het eind van de workshop bespreken we de workshop en het eindresultaat na met de leerlingen.

Aansluiting op het lesprogramma:
Dit is een workshop kunstzinnige oriëntatie (muziek en beweging) en ondersteunt de leerlingen in het samenwerken, concentratie en gebruik/ontwikkelen van creativiteit.

 

Extra informatie

Doelgroep

,

Aanbieder

Aantal lessen

Aantal workshopleiders

Hoeveelheid deelnemers

Locatie

Duur

Creatief proces

, , ,

Kerndoelen

, ,